Ariadne Sweet: Csacsi a pácban

500.00 Ft

ISBN:978-615-5286-83-4
Mérete: 6,65 MB
Oldalszám: 64 oldal
Könyv mérete: A4
Kiadó: E-book Könyvház és Kiadó
Terjesztő: E-book Könyvház és Kiadó
Formátum: pdf
Ár: 500 Ft

Compare
Cikkszám: 978-615-5286-83-4

Leírás

Csacsi a pácban

Megjelent Ariadne Sweet újabb mesekönyve, tanulságos mesékkel, nem csak kicsiknek, kifesthető illusztrációkkal.

 

Versengő virágok

 

Elérkezett az első tavaszi nap. A melengető napsugár. Szeretettel simogatta meg az alvó fákat, és a fagyos földet. Vöröslő ragyogással csillant a jégen. Még itt-ott fehérlett a februári hó.

Lassacskán olvadozni kezdtek a kis hószigetek. Áttetsző vízzé váltak, és leszivárogtak a földbe, felébresztve az alvó hóvirághagymákat. Nyújtózkodni kezdett lustán a cseresznyefa. Jólesően szétáradt ágain a fény. Zsibongott a rügyeiben az új élet.

A szeme sarkából a zölden kandikáló hóvirághajtást figyelte. Itta magába a tavaszt, a napsütést, és arra gondolt, virágba borulhatna ő is. Megelőzve a hóvirágot, ő hirdetné elsőként a tavaszt. Az ő virágait csodálnák az emberek.

A hóvirág, nem sejtve a cseresznyefa álmát, zöld csomókban bontakozott, áttörve a kemény, és fagyos földet. Nehéz munka volt, de megérte az örömtől csillanó tekintetekért, büszkén hirdette:

– Elmúlt a tél!

Igazi enyhe tavaszi nap volt. A cseresznyefa új energiáktól duzzadó hajtásai mind azt sugallták, hogy képesek lennének ma virágozni. A cseresznyefa minden erejét összeszedte, és láss csodát!

Kipattantak a zöldellő rügyek, és kinyílott a milliárdnyi hófehér virág. Csodálatosan szép volt.

Csodálkozott is a hóvirág, hiszen csak most bontogatta fehér szirmait.

A cseresznyefa megelőzte, ilyet sem látott még! Aztán leszállt az este. Harcot vívott még a tavasszal a tél, és nem adta könnyen magát. Sűrű hópelyhekkel szórta be a tájat.

A hóvirág jól tűrte a hideget, megszokta már, hogy ilyenkor tavasz közeledtén még sokszor vicsorít a tél, kiadva utolsó erejét, havazással búcsúzik a tájtól.

Nem úgy a cseresznyefa. Dideregtek rajta a könnyű cseresznyevirágok, ám hiába zárultak össze az aprócska virágkelyhek, megfáztak, megfagytak, nem tudtak már gyönyörűen pirosló májusi cseresznyékké érni.

A patyolat virágszirmok reggelre megbarnultak, és a földre hullottak.

Elfagytak a virágok. Nem is hozott termést abban az évben. Szomorúan nézte a kis hóvirágot, a tavasz hírnökét, amint virágozni kezdett.

A cseresznyevirág arra gondolt, nem érte meg a nagy sietség.

Hiszen mindennek okkal van rendelt ideje. És a türelem rózsát terem. Vagy ha nem, hát gyönyörűen pirosló cseresznyét. ☺

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ariadne Sweet: Csacsi a pácban” értékelése elsőként