GY.I.K.

GY.I.K – Gyakran Ismételt Kérdések

1. Hogyan olvashatóak az oldalon forgalmazott könyvek?

PDF formátumú elektronikus könyvek

Az e-konyvbolt.eu oldalán forgalmazott kötetek és egyéb kiadványok .pdf formátumban (Portable Document Format) érhetőek el. Ezek a digitális fájlok bármilyen, a pdf formátum olvasására alkalmas programmal futtathatók számítógépen. (Mi az ingyenesen letölthető Foxit Reader, Adobe Reader, OpenOffice, Sumatra PDF programokat ajánljuk.) Természetesen lehetőség van kifejezetten e-könyv olvasón (e-book reader, mint például Koobe, iRiver, Alcor, stb. ) valamint okostelefonon történő futtatásra is, amennyiben az adott készülék tudja kezelni a .pdf formátumot.

E-pub formátumú elektronikus könyvek

Számítógépen és e-könyv olvasón

2. Hogyan vásárolhatok?

Az oldalon történő vásárlás menete nagyon egyszerű. A vásárlás történhet regisztrált illetve vendég vásárlóként.

Regisztrált felhasználóinknak lehetőséget biztosítunk az egyes megrendelések pontos nyomon követésére (lásd később). Önnek a regisztráció után már semmi egyéb dolga nincs, mint, hogy a “Bolt” menüpont alatt kiválassza a megvásárolni kívánt könyvet, majd a “Kosárba” gombra kattintson. (Lehetőség van egyszerre több tétel vásárlására is.)
A kosara tartalmát a “Kosár” menüpont alatt tekintheti meg. Itt lehetősége van elvenni az egyes tételeket, vagy akár teljesen törölni a megrendelést. Ha már véglegesítette a kosár tartalmát, a “Tovább a fizetéshez” hivatkozásra kattintva juthat a pénztárba. A megfelelő adatok kitöltése után a “Megrendelés” gombra kattintva fejezheti be a vásárlást. A vásárlás tényéről egy email üzenetet kap, melyben szerepel(nek) a megrendelt könyv(ek), illetve az Ön, vásárláskor megadott adatai.

Fontos tudnivaló, hogy az elektronikusan forgalmazott termékek esetén (elektronikus könyvek) nincs raktárkészlet, ezért az ilyen jellegű termékek mellett az „Out of stock” (nincs raktáron) felirat nem vonatkozik az elektronikusan terjesztett termékre.

 

3. Hogyan fizethetek?

     Lásd „Fizetési módok” menüpontot

 

4. Hogyan kapom meg a megvásárolt könyvet?

Megrendelése bekerül számítógépes rendszerünkbe. Önnek a rendeléstől számítva 5 (öt) munkanap áll rendelkezésére, hogy kiegyenlítse a megrendelt elektronikus kiadványok ellenértékét. Amennyiben ezt elmulasztja, úgy megrendelését semmisnek tekintjük. Amint a bank részünkre jóváírta az ön által átutalt összeget, mi elektronikus úton (az Ön által a vásárláskor megadott e-mail címre) 3-5 munkanapon belül elküldjük a megrendelt fájlokat, illetve postai úton az egyéb termékeket.

 

5. Mi történik, ha kifizettem a könyvet, de nem kaptam meg az Önök által vállalt időn belül?

Olykor előfordulhatnak technikai problémák. Ebben az esetben arra törekszünk, hogy ezeket minél előbb elhárítsuk, és utána, amint lehetséges, elküldjük a megrendelt tétel(eke)t. Amennyiben erre technikai okok miatt 10 (tíz)  munkanap alatt nem vagyunk képesek, visszatérítjük az adott, teljesítetlen megrendeléshez tartozó könyv(ek) árát.
Amennyiben a vásárolt fájlok a vevő hibájából, vagy egyéb, (az e-konybolt.eu, vagy szolgáltatójának hatáskörén kívül eredő hibából) következően 10 (tíz) munkanapon belül nem kézbesíthetőek (például rossz e-mail címet adtak meg rendeléskor, vagy a vásárló internet szolgáltatója a szolgáltatási területen nem tudja biztosítani az internet hozzáférést), úgy az aktuális megrendelést töröljük. Ez esetben a pénz visszafizetési garancia nem érvényes.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében megrendeléskor a szükséges adatokat pontosan töltse ki. (Regisztráció után bármikor módosíthatja személyes adatait, a bal oldalt található „Fiókkezelés” alatt található menüpontok segítségével.)

Késedelmes rendelésteljesítés esetén kérjük, a lehető leghamarabb vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

6. Hogyan tudom követni a rendelésem állapotát?

Minden vevőnk számára lehetőséget biztosítunk rendeléseinek nyomon követésére. Ezt a “Rendelések” menüpont alatt lehet megtenni, a rendelési azonosító, és a vásárláskor megadott e-mail cím segítségével történő bejelentkezés után. A “Rendelések” oldalon figyelemmel kísérheti a megrendeléstől eltelt időt, a tételeket, valamint a rendelés állapotát, amelyek a következők lehetnek:

pending        ->       függőben lévő
on-hold        ->       várakoztatott
processing  ->       folyamatban
completed  ->       teljesített
refunded     ->       visszatérített/visszafizetett
cancelled    ->       törölt.

Ha bármilyen kérdése merül fel a rendelésekkel kapcsolatban, keressen minket.

 

7. Milyen egyéb költségek merülnek fel a vásárlás során?

Kézi számla igénylése esetén a postai költség a vevőt terheli.

Az elektronikus könyvek kivételével postaköltséget számítunk fel termékeink után.

 

8. Az árak tartalmazzák az ÁFÁ-t?

Igen.

 

9. Csak forintban fizethetek?

Egyenlőre az árak forintban vannak megadva, de lehetséges az ennek megfelelő mennyiségű egyéb devizával is fizetni.

 

10. Milyen jogkezelési eljárást alkalmaznak?

A megvásárolt .pdf fájlba az elektronikus postázás előtt vízjel szerűen minden oldalra belekerülnek a vásárló adatai, melyek segítségével később nyomon követhető lesz a vásárolt termék útja, illetve annak eredeti, jogos vásárlója. Ezek az információk  a szöveget nem érintik, a szerzői jogokat nem befolyásolják.

 

11. Vásárláskor milyen adatokat kell megadni?

Ha még nem regisztrált vevőnként, akkor első vásárláskor: vezetéknév, keresztnév, cím, település, irányítószám, ország, állam/megye, e-mail cím, telefonszám.

Regisztrált vásárlóként: a regisztráláskor megtörtént.

Vásárláshoz átutalással történő fizetés esetén: a regisztráláskor megtörtént.

Regisztrált vevők adatait harmadik személynek nem adjuk ki.

Leave A Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X