Média/kritika/riport/bemutatkozás

Menyhárt László: A Csontváry-rejtvény 

Könyvkultúra Magazin
 
 
Nemzeti.net
 
 
aFüzet.hu
 
 
 
Felvidék.ma
 
 
 
Vaskarika
 
 
 
Tollal.hu
 
 
 
Kuruc.info
 
 
 
Hírextra
 
 
 
Erdély.ma
 
 
 
Hírstart
 
 
 
ma7.sk
 
 
 
Hirlap.com
 
 
Antropos.hu
 
 
muzsa.sk
 
 
Nemzeti Internetfigyelő
 
 
 
InfoRádió (interjú)
 
 

Bemutatkozó videóink…

 

Döbrössi Adrienn Képzőművészeti nagydíjas képzőművész – Riportok

Alkotónők magazin

https://alkotonok.hu/viktorianus-kalapban-a-fogaskerekek-kozott/?fbclid=IwAR1PtBas6q3w9H-nMgHzmpSGPKxQdeWQQtLFT4GSSdSqqyajd9mRlob2Ne4

E-magazin

https://e-magazin6.webnode.hu/l/dobrossi-adrienn/?fbclid=IwAR3hrJtntwR476LYIco6HhcVj2jecmsYgAfiuO2tEsm6Pss33t0QTAgEW94

Gyarmati Károly képzőművész – Riport

https://alkotonok.hu/kepekbol-versek-lagy-dallamokon-at/?fbclid=IwAR3O9wWGsG2mf97f1DqHV3u5s6ALAQlHRb8PpOXKSlQgZKi3b3Ns6aVoe7Y

Új világ ódon keretben művészeti album

https://alkotonok.hu/a-muveszet-ereje/?fbclid=IwAR1Xp1hDNByC6ib0rGzzXsizmvL7FMzvGukuuBXoP3jiwnN1LWTG7xLILCw

Kate Pilloy: Hazug Igazságok

http://www.hirnok.hu/kultura/1154-megjelent-kate-pilloy-konyve-olvass-bele

Knizner B. Sylvia- riport

http://pozitivnap.hu/kultura-es-szorakozas/a-kortars-irodalom-cimkeje-mogott?fbclid=IwAR1kD4nYwGJp4OwBP0tL4LH2irRPIwruueEVjbDHTmp0sgFky2ivjJoAhCU

Egy kis riport a főszerkesztővel Szabó Erikával…

https://www.egyenisegepites.hu/szabo-erika-es-az-e-book-konyvhaz/

Új Kelet – Független hetilap  – 2013. március 14.

Cikk 2013 03 14

Könyvkiadás elérhető áron

 

Az E-book Könyvház és Kiadó 2011. decemberében alakult meg, abból az indíttatásból, hogy lehetőséget teremtsen azoknak a tehetséges embereknek, akik nem tudják anyagilag finanszírozni könyvük kiadását. Elsősorban az Ö műveiket forgalmazzuk, de köreinkbe szívesen fogadtuk be a már elismert szerzőket is. Vannak köztük amatőr írók és költők, de sokuknak már több megjelent könyv van a tarsolyában.

Lehetőséget teremtettünk sok írónak és költőnek, akik eddig csak irodalmi portálokon tudtak nyilvánosság elé kerülni, hogy elektronikus könyv formájában ingyenesen kiadhassák a műveiket.

Web áruházunkon keresztül, az eltelt, most már több mint egy év alatt közel kétszáz szépirodalmi könyvvel gazdagítottuk a magyar irodalmat a kortárs szerzők műveivel.

Számuk egyre csak gyarapszik, de közel sem a teljes.

Műveiket elektronikus formában bárki megvásárolhatja, akár külföldről is, hiszen a technika napjainkban már nem szab határt.

Rendszerünk biztonságos, a műveket nem töltjük fel a weboldalunkra, csak az ismertetőket, és a borítókat tudja a vásárló, érdeklődő megtekinteni, mert bármilyen biztonságos egy oldal, az sajnos előbb vagy utóbb feltörhető, és nem tudjuk garantálni a szerzői jogok védelmét. A megvásárolt elektronikus könyveket a vételár kiegyenlítése után a vásárló e-mailben kapja meg tőlünk, mely művek másolásvédelemmel vannak ellátva, és a vásárló adatai minden egyes oldalra bekerülnek vízjelként az elküldés előtt.

A védelemmel ellátott könyveinket így senki nem tudja illegálisan felhasználni, továbbértékesíteni, az írást kimásolni belőle.

A pdf formátumban értékesített műben annak a személynek az adatai szerepelnek, aki ezt megvásárolta.

Bárhol a világon, a vételáron, plusz költségek nélkül megvásárolhatóak, kis helyen elférnek, így bárhova magunkkal vihetjük őket, nemcsak számítógépen, hanem e-book olvasón is megtekinthetőek.

Erica Tailor: A bérgyilkos

William Morgenthaler: Nerefid

William Morgenthaler: Ezüst égbolt

Akinek nem luxus az álom

Forrás:

http://www.10kerkult.hu/muvelodes-muveszet/26-irodalom-anyanyelv/2967-akinek-nem-luxus-az-alom.html

anita 041leadTamás Anita újságíró, a Kőbányán is jól ismert televíziós riporter, műsorvezető Álmodni luxus? című könyvét mutatták be a KÖSZI Kő-Café falai között március 22-én.

Hetente tűnt fel a TV10 képernyőjén (ma már más társaságnál dolgozik – a szerk.), szinte minden kőbányai lakásban „családtagként” köszöntötték. Hol egy eseményről tudósított, hol a Kőrösi kulturális központ műsorait ajánlotta kedves közvetlenséggel, ugyanakkor távolságtartó és semleges

anita-saci-csosz 186

viselkedéssel. Ki gondolta volna, hogy a bájos ifjú hölgy nagyon is komoly gondolatokat forgat a fejében, amikor éppen nem forgat valahol! Nem is oly’ hosszú, eddigi újságírói pályafutásának, a médiában töltött néhány év tapasztalatainak összegzését adja első kötetében. Erről beszélt a regény bemutatóján. Aki csak a képernyőről ismerte, annak meglepetés volt – a változatlanul kedves, mosolygós hangvétel mellett – a célratörő, nagyon is komoly gondolatokat megfogalmazó író! (munkafotó a közelmúltból)

Az első köszönő szavak a családnak, munkatársaknak, barátoknak szóltak. Majd Szabó Erikát, az E-book Könyvház és Kiadó igazgatóját és Kanizsa József írót, költőt, Kőbánya díszpolgárát mutatta be. A könyvéről néhány, máshol még nemigen elhangzott gondolatot mondott el.

– Nem úgy jött igazából ez az egész, hogy én szeretnék egy könyvet írni és akkor keresek hozzá valami tartalmat – mondta.

anita 061

balról: Szabó Erika, Tamás Anita, Kanizsa József

– A valóság az, hogy a tapasztalataimat írtam le a médiában eltöltött éveimről, s nem gondoltam, hogy egyszer sikerül is kiadni – folytatta. – Bár erre biztattak többen, mondván, a leírt történet segítség lehet másoknak. A könyv több részből áll. Azt vettem észre, a mai világban az emberek nem nagyon mernek álmodni; nehéz a munkahelyen, nehéz a hétköznapokon, a karrierben, a szerelemben. Amikor elindultam a médiában, megszereztem a diplomám, sokan jelezték, mit fogok ezzel kezdeni, nehéz bekerülni valamelyik szerkesztőségbe. De ez más szakmában is így van. Elsősorban azt szerettem volna kiírni magamból, bár lehet, hogy nehéz érvényesülni, de ha van egy álmom, mert valamiért csak elvégzett az ember egy főiskolát, akkor azért érdemes küzdeni. Másfelől azt igyekeztem elmondani, hogyan fér meg egymás mellett a szerelem és a karrier? A történetemben valóságos szereplők és helyzetek vannak, természetesen, a nevek és az azonosításra alkalmas adatok meg vannak változtatva, és ezek fonódnak össze a fikcióval. Hiszen mégiscsak egy regényt írtam. Ezeket a fejezetcímek is jelzik, csak a példa kedvéért: Pápua Új-Guinea, Az Északi sark válasza. India két arca – ezeken a helyeken még nem jártam, de kellettek, meg segítségükkel tudtam megfogalmazni a mondanivalóm egyes részeit. Hát, ennyit most, s szívesen válaszolok a kérdésekre.

   anita 069Kanizsa József mentorként és moderátorként is igyekezett néhány el nem hangzott szempontot is a felszínre hozni. Kérdezett érzelmekről, irigységről, kendőzetlen őszinteségről.

– Amiket átéltem eddigi életemben, düh, harag, keserűség, öröm, szerelem, az mind-mind megtalálható, s természetesen, ezek az érzelmek valódiak, hiszen átéltem őket. Itt van a férjecském, meg tudja erősíteni, hogy majd’ leájult a székről, amikor egyes részeket felolvastam neki az írás folyamán, hogy tényleg megírom ezt és ezt? Hiszen ezek nagyon személyes dolgok! Igen, mert ha nem az igazat írom le, nem lenne hiteles a történet – magyarázta teljes természetességgel Anita.

Szerkesztőségünk a szerzőt és a kiadót is megszólaltatta.

 – Az említett valóságos személyek milyen élethelyzetekben kerültek be a könyvbe? Munkakapcsolat révén, riportalanyok vagy egyszerűen csak egy-egy barát a mindennapokból?

– Hadd mondjak egy példát! Írok a munkámat kísérő konfliktusokról. A helyzet, a történet valós, ám a konkrét személyek nevét megmásítottam, s ha kellett, a történetet is kicsit kibővítettem a fikció világával. Igazság szerint, nem a személy a döntő az én gondjaim közepette, hanem maga az adott és jellemző helyzet. Amikor viszont elmentem egy jót bulizni a barátnőimmel, az a maga valóságában van leírva! A szerelmi rész nehezebb időszakai is némileg a fikcióval keverednek, hiszen senkit sem akartam megbántani, de ott is vannak valóságos személyek.

anita-cover

Meglepően sokat mondó a borító, így néhány részletre itt is kíváncsiak voltunk.

– Számomra szimbolikus jelentőségű, hogy nyíltan vállalja magát, megjelennek a szakma eszközei is, de mit jelent a pénz? A célt vagy a luxust? Hogyan kapcsolódik össze a pénz, a szakma, és az a tény, hogy a hivatás megjelenik a címlapon?

– Húúúú! Ez nem semmi kérdés! Kezdem onnan, hogy soha nem volt még annyi pénzem, amennyi az álmaim megvalósításához szükséges lett volna. El lehet indulni úgy is, hogy valakinek sok pénze van, könnyen talál kapcsolatokat, előnyökhöz tud jutni. Ez a könnyebb út. Én viszont jobban szeretem az önerős megvalósítást! Adódott olyan lehetőség, amikor választhattam. De az előnyért kínált lehetőség nem feltétlenül azt adta volna, amire nekem a médiában szükségem lett volna, ami az elveimnek megfelelt volna, igaz, kereshettem volna rendesen, de nem mentem bele. Az az ember nem én lettem volna. nekem fontosabb volt, hogy maradjak önmagam!

A borítóról pedig azt kell tudni, én magam terveztem egy internetes felületen, de a munka egyes fázisaiban Erika is segített, főleg a képeknél. S ha már itt tartunk, elmondom, vannak képek is a könyvben, igaz, nem sok, de ezek között eléggé személyes pillanatok is találhatók. Egy részüket egy stúdió készítette, a többit pedig a most is itt fotózó Mikó István.

A kiadónak pedig részben gazdasági, üzleti, részben mecénási oldalt érintő „kényes” kérdést tettünk fel.

– Anita egy elsőkönyves író. Mennyiben üzleti kérdés egy ismeretlen könyvét kiadni és mennyiben egyfajta mecénásság, az a bizonyos első lökés, hogy kapsz egy lehetőséget, élj vele?

   – Már vártam, hogy ez a kérdés előjön! A kiadó 2011 decemberében alakult meg, s az apropója igen egyszerű. Magam is írtam, ám a megjelenés, netán a kiadás akadályokba ütközött. Az akadály maga a kiadó volt. Sok mindent megcsináltak volna, terítés, reklám, stb., súlyos pénzekért. Azt szűrtem le, aki tud írni, annak nincs pénze, aki meg nem vagy kevésbé, az nem szűkösködik az anyagiakban. Tisztelet a kivételnek! Elhatároztuk, hogy létrehozunk egy saját kiadót, s igyekszünk az említett csapdákat elkerülni. Jómagam több irodalmi körnek is tagja vagyok, szóltam az írótársaimnak a lehetőségről. Talán nem mondok újat, ha megemlítem, a tördelés, a szerkesztés, a lektorálás nem kétforintos munka! Az internetes megjelenés nyíiván olcsóbb, de itt főleg a lektorálás viszi a pénzt. Ebben kívántunk és kívánunk segíteni a kispénzű, de tehetséges íróknak. Másfél év alatt mintegy hatvan szerző csatlakozott hozzánk, s könyveik, a közel kétszáz kötet főleg e-book formában vásárolható meg, de természetesen, mivel igény van rá, papír alapú kiadványaink is vannak. Elsősorban nem meggazdagodni akarunk, de nekem ez az álmom, s remélem, nem luxus, hogy másoknak segítve az enyém is megvalósuljon!

 

   anita 203

Tamás Anita az újságírók azon konok, következetes, megalkuvást nem tűrő sokaságát képviseli, akik mindennapi munkájuk mellett nem csak álmodoznak, de álmodnak, s amikor felébrednek, nem csak a szemüket dörzsölik, egy jó nagyot nyújtózkodva. Számukra az álom nem luxus!

És, hogy egy tudósítás ne nélkülözze az extra információt, elmondjuk, Tamás Anitának március 17-én volt a születésnapja. Gratulálunk mind a jeles naphoz, mind első könyvének megszületéséhez!

Kálmán Ágnes író, költő a hevesi Városi Könyvtárban

Közel nyolcszáz verse viszi a szeretet cseppjeit az olvasókhoz

 

Író-olvasó találkozó Kálmán Ágnessel

Leave A Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X