Ugyanaz: Ami a „Titok”-ból is kimaradt (ebook)

500.00 Ft

„Nem azért születtem, hogy beálljak a sorba, hanem hogy felismerjem, a sor nem létezik.”
Mi történt ezzel a világgal? Mi ez a sok betarthatatlan törvény, miért ragozzuk folyton-folyvást a problémákat ahelyett, hogy megoldanánk, miért gondolják azt emberek, hogy pofátlanul az arcomba hazudhatnak, miért kapom magamat azon én is időnként, hogy mást mondok, teszek, mint amit érzek vagy gondolok, hogyan jutottunk el odáig, hogy már csak a pénz az úr, és miért kéne ehhez nekem még mindig jó pofát vágnom?
És valóban, mi történt velünk, emberekkel, miért tettünk úgy hosszú ideig, mintha minden rendben lenne, s bár a lelkünk mélyén teljesen másképpen szerettünk volna élni, de ezt soha nem mertük meglépni igazán. Mi volt tehát az életünk valódi mozgatórugója, miért törvényszerű, hogy mindez most teljesen megváltozik, vagyis miért fordul meg ez a világ bennünk és kívülünk? Mi az oka annak, hogy sorban lepleződnek le a hazugságok az életünk minden területén, és miért állítom azt, hogy most „soron kívül” beköszönt végre a boldogság kora, amelyben mindenkinek helye van, és úgy tűnik, mégsem. És vajon miért mondom minden nőnek azt (és ez kivételesen nem flörtszöveg), hogy a legjobb „dolog”, ami történhetett vele, hogy nőnek született? És mi az, ami még a Titokból is kimaradt? Válaszaim a borítón túl.

Leírás

Bevezető, avagy tisztázzuk
A lényeget tudom. Minden, ami az életemben történt, okkal történt. És ahogy látni fogod, a tiédben is. De ezt már te is régóta sejted. Azért vagyunk itt a Földön. Minden, amit olvastam, ami elgondolkodásra késztetett, a buddhista tanítók, a pránanadis beavatások, a számmisztika, az asztrológia, a reiki, a Titok megismerése, a kereszténységgel kapcsolatos vegyes érzelmeim, a Mátrix című film, a Csillagok háborúja vagy épp a Da Vinci-kód, a saját szüleim, a saját gyerekem, a saját válásom, az egész életem értelmet nyert. Megértettem, miért vagyok itt.
Megértettem, miért vannak itt mások. Megértettem, mi nem stimmelt a világunkban. És tudom, hogy mindent helyre lehet hozni.
Megértettem azt is, mi a dolgom ezen a Földön. Többek között most az, hogy tudatosítsam benned azt, amit tudsz. Vagy másképp: felhozzam a tudatalattidból a tudatosba azt, amit mindig is éreztél. Mások is ezt tették velem, és köszönet nekik!
Kinek írtam ezt a könyvet? Túl azon, hogy nyilvánvalóan elsősorban magamnak, neked írtam, aki már egy ideje nehezen boldogulsz a világban, és nem érted, mi folyik itt, vagy épp nem találod a megoldást.
Amiről én beszélek, abban nincs semmi új. Ez benne a szép. Azoknak szól ez a könyv, akik még vívódnak, vagy csupán úgy érzik, hogy erőt vett rajtuk a reménytelenség, de nem találják a kiutat.
Amit leírtam, nem a tuti, ez a könyv nem egy újabb „kurvára a kezedbe adom a boldog élet kulcsát” kezdetű bestseller, ez csupán önéletrajz. Vagy nemcsak az, majd eldöntöd. És igen, írásaimban elhangzanak csúnya szavak is, így a South Park után szabadon, elolvasását semmilyen korosztálynak nem ajánlom. De mivel van szabad akaratod, épp el is olvashatod. Egyúttal kísérletet teszek arra is, hogy világosan fogalmazzak.
Talán te is érezted már, nem is egyszer, hogy amikor mások megoldásokról beszélnek, az egész számodra egy homály. Mint például a Biblia vagy más keleti bölcsek tanításai. Utalások tömkelege az egész, amelyből azt hallok ki, amit akarok. Bár ma már látom, ezekből is sok minden megérthető, ha az ember előtte hajlandó tisztán látni. Józan paraszti ésszel gondoltam végig mindent, s bár sokat írok majd a spiritualitásról – nem véletlenül –, ez nem jelenti azt, hogy lebecsülném az anyagi síkot. Az öt érzékszervemmel felfogható világot is fontosnak
tartom, hiszen abban is élek, abban szeretnék boldogulni. De úgy vélem, a problémáink okait csupán a látható, megfogható világon keresztül nem lehet megérteni. Ha tehát úgy érzed, hogy az, amit spiritualitásnak nevezünk, számodra mind a mai napig a humbug kategóriába tartozik, ezt a könyvet már most nyugodtan leteheted… vagy végiggondolod velem, és rájössz: abban nincs semmi misztikus, sőt éppoly természetes része az életünknek, mint az, hogy eszel, iszol, alszol.
Nem vagyok egyedül azzal a meglátással, miszerint az emberiség változik. Egyre többen ismerjük fel, hogy a jelenlegi életformánk már fenntarthatatlan, és ha záros határidőn belül nem változtatunk, annak valóban komoly következményei lesznek. Ugyanakkor a hangsúlyt én is a megoldásra helyezem, és nem arra, hogy rettegj a világvégétől. A bennünk és kívülünk végbemenő változások, még ha azok nem nyilvánulnak is meg mindig szépen, az én meglátásomban is egy sokkal élhetőbb, humánusabb, őszintébb világot eredményeznek. Vagyis
azt szeretném, ha megértenéd, ezektől a változásoktól nem kell félned. Inkább arra kívánom ráirányítani a figyelmedet, hogy maga a változás törvényszerű, és hagyd most már az érzéseidet és a gondolataidat kibontakoztatni, magyarul: éld meg ezt a változást.

További információk

Ebook

Fájlméret

Méret

Oldalszám

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ugyanaz: Ami a „Titok”-ból is kimaradt (ebook)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Érdekelhetnek még…

X