N. Diviki Emma: Mint falevelek a szélben… (ebook)

850.00 Ft

A regényben egy XX. századi, háromgenerációs család történetén keresztül bonyolódnak a szálak. Szereplői nem valós személyek, de történetüknek nagy a valóság tartalma.

Érdekfeszítő történeteket olvashatunk  szülői és testvéri szeretetről, igaz barátságról, hősiességről, de nem csak emberi  erényről, hanem emberi gyarlóságról; hűtlenségről, gyávaságról, megalkuvásról is.

A generáció legidősebb tagja a nagypapa, polgári szellemben nevelkedett, a háború után a hatalommal meggyűlik a baja. Hogyan alakul a sorsa?

Fia, Béla személyén keresztül a kor ifjúságának vágyai, gondolkodása, szórakozása, tettrekészsége tárul az olvasó elé. Megható, Béla ifjúkori szerelmének története, melyből házasság lesz, gyermekük születik. Szívszorító, lelki tusája, amikor ifjú felesége tragikus balesetben meghal, miután a forradalom leverését követően disszidálni kénytelenek, s másfél éves kislányukat nem vihették magukkal. Külföldön karriert fut be, de a honvágy és gyermeke elhagyása miatti önvád örökre megkeseríti sikerének ízét.

Béla lányát, Lillit nagy szülei nevelik fel. Az apa hosszú ideig idegen marad a kislánya számára. Fiatal szülők hiánya miatt Lillinek nincs példa képe, párkapcsolatot nem tud létesíteni. A családnak nem lesz folytatása.

Az írónő szerint a családi összetartozás hasonlatos egy élőfához; a család generációinak kapcsolata olyan törvényszerű, mint a fa gyökere, törzse, ágai s levelei. Egyik láncszem sem hiányozhat.

 Mint, midőn kidől egy fa, ágai letörnek, többé nem hoznak hajtásokat, leveleit messze sodorja a szél, úgy sodorta le a történelem vihara a Zólyomi családot is, az élet színpadáról. 

Leírás

    A szerző rövid önéletrajza.

Nagyné Diviki Emma okl. építészmérnök,  Füzesgyarmaton született,1936-ban. 1954-ben a Szeghalmi Péter András /korábban Bólyai Farkas / gimnáziumban érettségizett, kitűnő eredménnyel.

Építészmérnöki diplomát 1959-ben szerzett, a BME-en /Budapesti Műszaki Egyetem/

Az óta Budapesten él. Férje gépészmérnök. Egy fia van, aki szintén gépészmérnök. Építésztervezői munkássága mellett, 18 db. szakmai témájú könyve jelent meg nyomtatásban. Nyugdíjasként, különféle visszaemlékezéseket írt: Saját feljegyzései alapján, visszaemlékezést írt az 56’-os forradalomról.   Megírta saját visszaemlékezését, melynek I. kötete „Távoli harangszó” címmel  jelent  meg.  „EMLÉKEZÉS Gacsári Istvánra, a füzesgyarmati Krónika írójára” című írását, az író születésének 220. évfordulója alkalmából, a HONISMERET című  folyóirat, 2011/4 számában közölték.

Gyűjteményes műve,  Gacsári István és a 175 éves krónikájának méltatásait, valamint „ A Füzes Gyarmati Helvéciai Hitvallású Szent Ekklézsiának Krónika” című munkájának eredeti, teljes szövegét tartalmazza.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„N. Diviki Emma: Mint falevelek a szélben… (ebook)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X