Gerőcs Hilda: Lelkem gyöngyei (nyomtatott)

2,000.00 Ft

Ajánlás: Leendő unokáimnak szeretettel

Wass Albert: Otthon

Igen, valahogy így van: otthon az, ahova hazatérsz. Ahol valaki vár este. Ahol ismered a fal kopásait, a szőnyeg foltjait, a bútorok apró nyikorgásait. Ahol úgy fekszel le az ágyba, hogy nem csak alszol, hanem pihensz. Nem csak pihensz, hanem kipihened magad. Kipihened az életet, az embereket, mindent.

Ahol otthon vagy, az az otthon.

Nem kell hozzá sok. Elég egy szoba. Ha tízen vagytok benne, az se baj. Ha mind a tízen egyek vagytok ebben, hogy haza tértek, amikor este hazatértek. Nem kell hozzá sok, csak egy szoba és egy érzés. Egy egészen egyszerű állati érzés: hogy ma itt élek. Van egy ágy, amiben alszom, egy szék, amire leülök, egy kályha, ami meleget ad. És hogy ebben a körülöttem lévő széles, nagy és furcsa világban ez a kis hely nem idegen és ma az enyém. Jól érzem magamat benne, ha kinézek az ablakon és kint esik az eső, vagy süvölt a szél. És hogy ha ide este bejövök, meglelem azokat, akik még hozzám tartoznak.

Ez az otthon.

Minden embernek módja van hozzá. Egy szűk padlásszoba is lehet otthon. Egy pince is. Még egy gallyakból összetákolt sátor is otthon lehet. Ha az ember önmagából is hozzáad valamit.

Elég egy szál virág, amit az útszélen találtál. Egy fénykép, amit éveken keresztül hordoztál a zsebedben. Egy könyv az asztalon. Egy ébresztőóra. Mit tudom én: ezer apró kacat ragad az emberhez útközben.

A fontos az, hogy érezd: jobbra és balra Tőled áll a világ, a maga szépségeivel, és a maga csúnyaságaival. Süt a nap, esik az eső, szelek járnak és felhők futnak a széllel. Vannak virágok és fák és patakok és emberek. Valahol mindezek mögött van az Isten és Ő igazítja a virágokat, a fákat, a patakokat és az emberek közül azokat, akik neki engedelmeskednek. És mindezeknek a közepén itt ülsz Te, egy széken, egy asztal előtt. És ez a szék és ez az asztal ma a Tied. Ma. Ez a fontos. És körülötted szép rendben a többi: a virágok, a fák, a felhők, Isten bölcsessége és az emberek kedves balgaságai, ma mind a Tieid. És jól van ez így. Mert hiszen az ember úgyis elég keveset él. És még az is jó, hogy keveset él.

Ha mindezt érezni tudod: nem vagy otthontalan a világon.

Elfogyott

Leírás

Webáruházunkban a termék elfogyott, de a szerzőtől közvetlenül még megrendelhető:

gerocsh@gmail.com

 

 

Vélemények a könyvről:

 

A kutyákat igyekeztem magamban beazonosítani, nem ismertem az előzményeket. Látszik, hogy nagyon szereted az állatokat. Az idős gondozásos felkavart, mert Édesanyám kapcsán sok mindent átéltem én is, szédületes és tiszteletre méltó a teherbírásod! Már épp itt az ideje, hogy pihenj és szabadon éld  az életed. Ehhez jó egészséget, derűlátást és jó lehetőségeket kívánok sok szeretettel!🐎🐕🌹

(Juhász Károly)
Lelkem gyöngyei egy olyan igaz törtènet, amely hol könnyeket, hol mosolyt csalhat azoknak az embereknek az arcára,akik szeretik az állatokat. Gerőcs Hilda példát állíthat minden embernek azzal, ahogy szereti az állatokat, ahogy nem tud elmenni egy bajba jutott élőlény mellett. Gyermeke is követte édesanyjàt, a szeretet vezérli őt is és ez csodálatos dolog. Teljesen át tudtam érezni könyvét, hiszen bennem is megvannak ugyanezek az érzések és nagyon szerettem az olvasás minden percét. Szebb lehetne a vilàg, ha minden emberben legalább fele annyira meglennének ezek a tulajdonságok, hacsak fele annyira vezérelné őket a szeretet és a segítségnyújtás. Olvassák, szeressék, gondolkoztassa el Önöket is.
(Papp Veronika)

„Drága Hildam. Most olvastam el a lelkem gyöngyei című könyvedet. A címe is már egyszerűen gyönyörű. Egyszerre lélek építő, szívfacsaró, minden érzés világot megmozgató könyvet írtál megint. Ugyanakkor rendkívül érdekes, jó humorral fűszerezett, könnyed, izgalmas, fantasztikus stílussal és szókinccsel megírt könyvet írtál megint. Odavagyok a stílusodért, szókincsedért. A könyveid nélkül szegényebb lennék, nagyon sokat adtak nekem. Nagyon hálás vagyok érte, hogy megkaptam, és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy olvashattam.”

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gerőcs Hilda: Lelkem gyöngyei (nyomtatott)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X