William Morgenthaler: Ezüst égbolt (nyomtatott)

Értékelés 5.00 az 5-ből, 3 értékelés alapján

2,750.00 Ft

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

Két konkurens cég egymás elleni harcát mutatja be a mű. Egyszerű, hétköznapi emberekkel, sorsokkal, cselekményekkel, viszont a gyilkosságok sem maradhatnak ki belőle. Ez fűszerezi meg a történetet.

A sok titok és rejtély a könyv végére mind-mind megoldódni látszik.

A könyv hősei sok viszontagságon mennek keresztül, de megéri küzdeni és harcolni a végső célért…

Minden olyan olvasni vágyónak ajánlom, aki kíváncsi a jövőbeli számítógépes világ modernizálásának alakulására. Milyen is lesz/lehetne a következő évtized, évszázad.

 

 

 

 

 

William Morgenthaler: Ezüst égbolt (nyomtatott) termékről 3 értékelés

 1. Értékelés: 5 / 5

  Szabó Erika

  Kate Pilloy véleménye a könyvről:

  Az Ezüst égbolt a jövőben játszódik, de akár most is el tudnám képzelni a történetet. Aki hisz az összeesküvés elméletben, az a könyv által bizonyos is lehet benne. Mert hát tudjuk, a pénz hatalom, és akinek pénz és hatalom van a kezében az mindent megtehet. Mi pedig lázadozhatunk, mint ahogy itt is lázadnak néhányan a két internetes cég ellen, melyek a hatalmat képviselik. Lázadnak, de van értelme? Ez azért nem egyszerű kérdés, és a könyvben megkapjuk a választ. Vagy nem?
  Izgalmas, lebilincselő, könnyed történet, ajánlom mindenkinek.

 2. Értékelés: 5 / 5

  Szabó Erika

  Balogh Zoltán véleménye a könyvről

  Néhány mondat William Morgenthaler könyvéről.

  Nem lehet, egy több mint három százoldalas könyvről néhány mondatban véleményt mondani, csak megpróbálni, nyomába szegődni a szerzőnek. Mert gondolatai messze járnak, nagyon messze az informatika, a technika világába, néhány évtizeddel megelőzve korunkat. De szereplői, alakjai nagyon is a mai világban élnek, megélik megharcolják a huszonegyedik század kihívásait, jók és rosszak , bátrak és gyávák, igazságot osztanak és szenvednek el.Már az előszóba, az igazgató nő azonnal megtorolja az árulót,amint rájön hogy tevékenysége nem a cég érdekeit szolgálja, hanem a konkurenciáét. Nincs kegyelem a bűnösnek bűnhődnie kell– és amikor az,ellenség ablak közelébe kerül akkor felajánlja neki, hogy önként vesse ki magát az ablakon , mert akkor egy véletlen balesetként könyvelhető el a dolog, mert az elkövetett bűn semmi féle formában meg nem bocsátható. És amikor az áruló, erre nem hajlandó akkor az igazgatónő rásegít és az ellenség kirepül a sokadik emeletről. Ezután az igazgatónő telefonon leszól , hogy a hullát takarítsák el, az erre a célra használt emberei. A regény egy Amerikát idéző fantázia világban játszódik , ahol a pénzhajhászat, erősebb , a bűnre való csábítás fokozottabb, de ahol a büntetés is kegyetlenebb. Persze játszódhatna itt is napjainkban, mert a szerző nagyszerűen ismeri ennek a mai világnak az itteni mozgatórugóit, aminek a bemutatására vállalkozott.Bár milyen méltatás kevés ahhoz ami ebben a regényben benne van. Nem lehet szándékom a könyv teljes bemutatása , mert annak pontosan az olvasó látná kárát, mert megfosztanám az általa felfedezett érdekesebbnél érdekesebb élménytől. És én ezt nem akarom , mert hiszem , hogy másoknak is legalább olyan élményt fog nyújtani William Morgenthaler jól szabott párbeszédei, kemény ítéletei,és utánozhatatlan leírásai.Mert ez az ő kialakított világa ami kísértetiesen hasonlít a huszonegyedik század honi valóságához– egy kicsit keményebben, bátrabban igazodva a mai átmeneti időszakhoz. Csak olvasni kell, és megtalálja benne az ember, a barátait, az ellenségeit és talán még saját magát is.

 3. Értékelés: 5 / 5

  Kate Pilloy

  Újra beleolvastam, mert érdekelt egy-két részlet… Láttátok a bemutatófilmjét? Azt is ajánlom!
  http://www.youtube.com/watch?v=qiesWRAjG4U

Mondd el a véleményed
X