Orosz Mihály: Harcra fel – Stratégiai terepjáték (ebook)

1,000.00 Ft

Ezt a szabályrendszert a 2. világháborútól kezdve a modern korig (napjainkig) lehet használni.

A játékhoz 6 oldalú kockákat (k6) és 1:72 méretarányú makett figurákat, járműveket és tereptárgyakat használjatok. Szükség lesz még egy mérőszalagra a távolságok méréséhez és egy asztalra, vagy bármilyen síkfelületre, amin a modellek meg tudnak állni az ideális játéktér mérete 120 x 120 cm.

Játék weboldala: www.fermisjatek.gportal.hu

Leírás

Alapszabály

 Tulajdonság teszt: ilyenkor mindig 1db 6 oldalú kockával dobunk (1k6) minimum hármas, vagy annál nagyobb dobás szükséges a sikeres teszthez. (3+)

 Hozzáadott kockák: a plusz kockákat a teljes egységekhez kell hozzáadni nem az egyes modellekhez.

Látótávolság: a támadó egység számára a célba vet egység (gyalogság vagy harckocsi) valamelyik részének tisztán láthatónak kell lenni. Nem takarja ki teljes mértékben egy tereptárgy. A különböző tereptárgyakon (épületek, sziklák, fák) nem lehet átlőni.

Egység: ez a játék alapja, lehet egy modell (pl.: tank, hajó) vagy akár több modell (pl.: gyalogsági egység). Amikor egy egységnek parancsot adunk, akkor az egész egységnek ezt a parancsot kell végrehajtania. Az egységek mindig együtt mozognak.

Előkészületek a játékhoz

Sereg összeállítás: a játékosok különféle seregeket állíthatnak össze 2000 pont értékben. A pontérték felét képezhetik a különböző járművek. A maradék 1000 pontot a gyalogságra kell fordítani.

Kezdés: mindkét játékos dob a kockával, (k6) aki nagyobbat, dobot az kezdi a játékot. Felállítja a seregét a játéktér szélétől 25 cm-es távon belül. Utána a másik játékos az ellentétes oldalon ugyan így cselekszik.

Győzelmi feltételek: a 10. kör végén a legtöbb ellenséges egységet elpusztító játékos a győztes.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Orosz Mihály: Harcra fel – Stratégiai terepjáték (ebook)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…

X