Kovács Boglárka Fanni: Vidéki versek (ebook)

950.00 Ft

Kedves Olvasóim!

Szeretettel nyújtom át nektek a legújabb verseskönyvemet. Ennek a könyvnek a verseit vidéki érzelmekkel, gondolatokkal írtam, hiszen én magam is vidéken élek. Fontos számomra a vidék, a természet, a fák, a növények, az állatok, az emberek, a család és a vallásom szeretete!  Kívánom, hogy olvassátok ugyanolyan szeretettel ezeket a verseket, ahogyan én írtam!

Jó olvasást kívánok!

Kovács Boglárka Fanni

Halásztelek 2019. március 15.

Leírás

Ajánlás

Ma már természetes, hogy okostelefonunk segítségével kiváló minőségű fotók százait, ezreit állíthatjuk elő egészen rövid idő alatt. Gépünk segít az élesség beállításában, a komponálásban, a fényerőtartomány korrigálásában, és további speciális funkciók igénybevételével fényképünk tovább is tökéletesedhet, „szinte megszólal”. Meglehet, hogy a végeredmény már nemcsak látványt, de gondolatot is közvetít.

Ez még nem minden. Ha gyermekünk, unokánk focimeccsét, táncvizsgáját vagy udvari futkározását nem videón, hanem fotókon szeretnénk rögzíteni, sorozatképeket készítünk. Ebben az esetben a felvételek a tökéletesség igényével készült, egyedi képek, amelyek egymás mellé téve, egymás után nézegetve egy nagyobb egészet alkotnak. A pillanatképek egymásutánja az eredeti élményt idézi fel a mozgás dinamikájának varázslatával.

Mindez Kovács Boglárka Fanni verseinek olvasása közben ötlött fel bennem. Különös, szavakba alig önthető élmény a Vidéki versek világa. Az elemzéssel vigyázzunk, hiszen minden vers, amint elemezni kezdjük, máris csupán a felét éri. Nézzünk inkább egy példát, íme:

Kovács Boglárka Fanni

RÉG VÁRTAM CSODÁT

szívem elhozta szép nyarát
közös a perc
neked elmondanám

rég vártam csodát
véletlen idő csupán
a vágy szerény

lelkemhez érsz
fénylő csillag ragyog
rég vártam csodát

Minden sor egy-egy készre csiszolt kép, amelyek egyenesen a lélekből fakadtak. A sorok, mint okostelefonunk sorozatképei, egy lélegző, élő, inkább érezhető mint érthető, megrendítő, költői egészet alkotnak.

Ajánlom ezt a kötetet mindenkinek, aki készre szabályozott, pragmatikus mindennapjainkból lépni szeretne egy lebegő, táncoló, szabad világba, amelyet Kovács Boglárka Fanni gyermekien tiszta, titokzatos lelke alkotott.

Döbrentey Ildikó író

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kovács Boglárka Fanni: Vidéki versek (ebook)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…

X