Jusztisz Szeréna: Testvérem nevében (ebook)

1,490.00 Ft

VÁSÁROLJA MEG MOST BEVEZETŐ ÁRON!

Leírás

SZINOPSZIS a könyvhöz

„Az idő túl lassú azoknak, akik várnak, túl gyors azoknak, akik félnek, túl hosszú azoknak, akik gyászolnak, túl rövid azoknak, akik örvendenek. Ám azoknak, akik szeretnek, az idő nem számít.”
William Shakespeare

“Attól, hogy a másik ember gyertyáját elfújod, a sajátod nem fog fényesebben ragyogni” – népi mondás.

A könyv egy figyelemfelkeltés, hogy az emberi gátlástalanság milyen korlátlan képes lenni. Hogy sokszor pszichopata, lelki sérült emberek irányítanak bennünket, mert megragadják a hatalmat az eszközökben nem válogatva. A történetben szinte minden emberi bűn jelen van: erőszak kísérlet, csalás, lopás, árulás, talán még gyilkosságok is.

A szerző, aki szeretné megőrizni inkognitóját, azt szeretné bemutatni a könyvön keresztül, hogy a BOSSZÚ gondolata mennyire ártalmas és fölösleges, a bosszúálló számára is. Nem old meg semmit vele, anélkül, hogy ő maga is ne válna közben károsulttá. Károsodás nélkül ő maga sem vészelheti át cselekményeinek következményeit. A pénz ural mindent, az érdekek, az igazság ritkán kerülhet a felszínre, ugyanis az mindig a fontosnak hitt személyek érdekeit sértené. Így minden marad a régiben, együtt élünk a bűnösökkel, csendben maradunk és szenvedünk tovább. A szerző úgy döntött, nyilvánosságra hoz elmondhatatlan történetet is. Testvére halála késztette erre, hogy ne legyen áldozata hiábavaló. Ő azt szerette volna, ha mindenre fény derül…

Egy erdélyi családról szól, amely a forradalom után Magyarországon talál otthonra Bizonyos családtagok annyira a pénz, a hatalom szerzés bűvöletében élnek, hogy ennek következtében a többi családtag elpusztul, tönkremegy. Olyan váratlan események történnek sorozatosan, amelyek nem megszokottak, nem hétköznapiak. A szerző ezzel a könyvével arra szeretne rávilágítani, hogy a látszat néha csal és nem minden arany, ami fénylik. Bizonyos embertípusok ámokfutása miatt soha, senki sincs teljesen biztonságban.

Műfaját illetően dráma, vagy pszichóthriller. Hihetetlen események, cselekmények, filmbe illő fordulatok ösztönözték a szerzőt a sztori megörökítésére. Akiről szól a történet, már nincs közöttünk.

A történet hangulata hasonlít kicsit a Kegyetlen játékok című film történetére ( “Cruel Intentions” – 1999), melynek ismertetőjéből egy kis részlet:
“Sebastian elrohan, bocsánatot kér Anette-től, és elküldi neki legféltettebb kincsét, a munkanaplóját, amelyben a legnagyobb “diadalait” gyűjti. Ezalatt Kathryn elárulja Ronaldnak, hogy Sebastian lefektette Cecile-t, és amikor dulakodásra kerül sor a két fiú között, Sebastiant baleset éri.

A következő jelenetben Kathryn mint a Diáktanács elnöke beszédet tart iskolatársainak, akik azonban halk sugdolózás közepette elhagyják az épületet. Kathryn utánuk siet… Az épület előtt mindenki Sebastian naplójának másolatait olvassa, amelyben minden kiderül Kathryn-ről… álnok… válogatás nélkül…

A film zárójelenetében Anette elhajt Sebastian Jaguar-jával, az anyósülésen a naplóval.”

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Jusztisz Szeréna: Testvérem nevében (ebook)” értékelése elsőként
X