EYN: A kiváló egyéniség 50 jellemvonása (ebook)

1,990.00 Ft

Egy könyv, amely a kiváló egyéniségek 50 jellemvonásának részletes bemutatásával megmutatja az irányt, hogyan válhatsz Te is ilyenné.

A kiváló egyéniség olyan egyéni tulajdonságokból, képességekből és összetevőkből áll, olyan egyedi jellemzők sajátos kombinációja, amely senki másban nincsen meg ugyanúgy. Nem várja meg, hogy mások, a társadalom, vagy a körülmények mutasson neki utat. Ő pontosan tudja, hogy mit akar. Fejlett, belső vezérlőrendszere van. Belső késztetés és motiváció hajtja őt, „ösztönösen” tudja, mi az, amit tennie kell. Nem keres feltételeket és körülményeket. Létrehozza és megvalósítja ezeket. Tudja, hogy küldetése, feladata van, amelyet csak ő tud elvégezni és eszerint él.

A könyv 3 nagy részből áll. Az első 50 fejezeten át bemutatja az 50 jellemvonást részletesen, a második 10 fejezetben azzal foglalkozik, hogyan lehetsz ilyen, a harmadik rész pedig 10 különleges tanítót mutat be.

Cikkszám: 978-963-12-7565-0 Kategóriák: , , ,

Leírás

  • A tizenötödik jellemvonás – szabadságtudattal, és függetlenségvággyal rendelkezik

“Tégy úgy, mintha szabad lennél – amíg azzá nem válsz!”

Lester Sumrall

Egy igazi egyéniséget nem lehet keretek között tartani. Számára a csupán kötelezettségekből és előre meghatározott teendőkből álló élet rosszabb, mint a halál. A szabadság iránti szükséglete sokkal nagyobb, mint az átlagemberé. Éppen egyéniségéből fakadóan csak akkor tudja a legteljesebb mértékben kifejezni önmagát és betölteni személyes küldetését, ha szabad.

A függetlenség iránti vágya már korán megjelenik és ez abból adódik, hogy ő inkább irányító, mint végrehajtó, sorsát saját kezébe veszi. Ehhez a legtöbb esetben ki kell szakadnia a megszokott keretek közül, ezért a legtöbbjük elhagyja az alkalmazotti létet és vállalkozás útján önálló tevékenységbe fog, majd attól is függetleníti magát. Az igazi szabadság ugyanis az, ha szabadon rendelkezik az idejével, és az általa létrehozott cég nélküle is működik, biztosítva számára az anyagi függetlenséget is.

A szokásos „hétköznapi programozás” őt hidegen hagyja, nem munka-szabadidő és hétköznap-hétvége szerint éli az életét. Ő maga határozza meg mit, mikor és miért csinál. Szabadságtudata onnan ered, hogy tudja, ez alapvető sajátossága az emberi természetnek, de a társadalmi programozottság mélyen elnyomja. Ő tudja, hogy ez természetes és jó, úgy igyekszik irányítani életét, hogy függetlenként szabadságát megvalósítsa és beteljesítse.

Egész életfilozófiája és életmódja is olyan, amely ezt közvetíti és ő ezt képviseli a személyiségével is. Számára a szabadság olyan, mint másnak a levegő, a kötöttségek megfullasztják. Egészen egyszerűen csak akkor tudja élete munkáját megvalósítani, ha elegendő szabadsága van hozzá. Mivel a társadalomtól ezt nem várhatja el, ő teremti meg magának a feltételeket.

A kiváló egyéniségeknek is lehetnek kötelezettségeik, vagy végrehajthatnak bizonyos dolgokat másoknak, de ez mindig az ő akaratuk és irányításuk alatt történik, s nem azért, mert kell. Ha segítenek, vagy „jót” tesznek, az szintén saját elhatározásukból ered, s nem mások elvárásaiból. Másokat is szívesen tanítanak a függetlenség útjára, de vezetik azokat, akik ezt igénylik.

Ez a fajta függetlenség és szabadság nem csupán a társadalmi kötelezettségeknek szól, ennél sokkal mélyebb értelme és jelentősége is van. Mégpedig az, hogy egyre inkább függetlenedjenek az ego irányításától. Az ego szinte teljes mértékben programozottság és ösztönök alapján működik, míg a tudatos egyéniség maga dönt, és irányít. Nem hagyja, hogy a tudatlanság, félelmek, vagy mások véleménye határozza meg az életét, az irányítást mindenképpen saját kézbe veszi.

Az egyéniségeknek is lehetnek „kötődéseik”, de ezek sosem válnak akadályozó kényszerekké, hiszen maguk választanak és csak annyiban kötődnek, amennyire az természetes és jó számukra. Ugyanígy a társadalom felé is megteszik „ami annak jár”, de ezt nem muszájból, hanem szívesen, mert függetlenként meg vannak a lehetőségeik arra, hogy többet nyújtsanak.

Szabadságtudatuk által olyan alkotásokat hozhatnak létre, olyan változásokat indíthatnak el, vagy olyan hatással lehetnek másokra, amely másképpen nem lenne lehetséges. Szabad életük révén megvan a hatalmuk arra, hogy olyan kisugárzással bírjanak és olyan pozitív energiákat árasszanak környezetükre, mely építőleg és felemelőként hat annak minden tagjára.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„EYN: A kiváló egyéniség 50 jellemvonása (ebook)” értékelése elsőként
X