Bódi László – Alkonyat (nyomtatott)

1,050.00 Ft

Egy megfáradt, de mégis élettel teli ember tollából kerekedtek a szavak ezekké a versekké. A fájdalom, az elmúlás sugárzik ki a sorok mögül. Fájdalmas, de mégis gyönyörű. Borzalmas, de mégis szívet melengető.

 Bódi László 1942. június 1-én született Miskolcon. Iskoláit is itt végezte, majd gépkocsivezetőként, később pedig autóbusz-vezetőként dolgozott nyugdíjazásáig. Verseket iskolás kora óta írogat, de nem merte megmutatni senkinek. Mindig attól félt, hogy nevetségessé teszi magát. Majd később minden bátorságát összeszedve, és persze rábeszélésre, idősebb korában jelentkezett olyan klubokba, ahol hasonló, amatőr írogató emberek tették közzé verseiket, írásaikat, és ennek egy pár antológia lett a vége. Egy alkalommal pályázatot is adott fel, melynek egy oklevél lett a jutalma.
2004-ben jelent meg a miskolci Magyar Alkotók Internetes Társulása által kiadott antológia, melyben négy versét ismerhettük meg (A fény és árnyék, A nap, Szalonnasütés, Madarak).
Bódi László hatvan oldalon keresztül adja át nekünk élete keserűségét, szerettei elvesztését, egészsége, fiatalsága elmúlását.
Verseit olvasva mindenki rátalálhat a maga keserűségére is, mint ahogy én is rátaláltam, de ez mégsem szomorított el. Ellenkezőleg. Megnyugtatott, mert arra gondoltam, hogy ennyi keserűség mellett is képes volt Bódi László versekbe önteni mindazt, amit átélt, és képes volt arra, hogy megossza velünk.
Mindezek mellett rátaláltam arra az emberre is, aki mesterien adja át érzéseit, életét az olvasóinak.

Leírás

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bódi László – Alkonyat (nyomtatott)” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X