Thomas Ground: Esther szerelmei (ebook)

990.00 Ft

Leírás

Esther New Yorkban él, utolsó éves egyetemi hallgató, és a szigorlata előtt áll. Nemrég bomlott fel egy három éves kapcsolata, mert kiderült, hogy szerelme megcsalta. Ebben a lelki válságban találkozik egy fiatal ügyvéddel, és valami kialakul közöttük. Az első néhány fejezetben megismerhetjük a lány családját, és életvitelüket. Anyja francia származású, apja magyar, mindketten már Amerikában születtek. Az apai nagyszülők a forradalom idején emigráltak, szinte még gyerek fejjel.

Esther korábbi barátjával azt tervezte, hogy az egyetem elvégzése után együtt kimennek Új-Zélandra, fél évet dolgoznak, és fél évet utaznak a megspórolt pénzükből. Új barátjához való viszonyában bizonytalan, ezért úgy dönt, hogy a betervezett utazást nem adja fel. A távollét túl azon, hogy csodás kalandokat ígér, jó lesz arra is, hogy átgondolja viszonyát új kapcsolatához.

Útban a csodálatos és nagyon várt országba, néhány napot anyai nagynénjénél tölt San Franciscoban, és megismerjük a rokonokat, és azok felső középosztálybeli életét.

Új-Zélandon véletlenül találkozik egy fiatal magyar párral, és segítségükkel kezd el dolgozni egy építési vállalkozónál. Hét végeken a két magyarral együtt kirándulnak és ismerkednek Auckland környékével. A két munkatársával hosszabb, egy hetes kirándulást tesznek az északi sziget középső részében. Egy fantasztikus gyalogtúra keretében bebarangolják az ország legnagyobb nemzeti parkját, ahol a „Gyűrűk Ura” filmet is forgatták. A magyar és az amerikai lány között az utazás során egész életre szóló barátság szövődik.

Esther közben találkozik egy válófélben lévő középkorú orvossal, aki beleszeret, de a lány nem akar kapcsolatot, mert bizonytalan önmagában. Kalandos körülmények között egy újabb véletlen találkozás végül összehozza őket, és a lány a férfi házába költözik.

Négy hónap kemény fizikai munka áll mögötte sok élménnyel és munkasikerekkel, amikor orvos barátjával beutazzák az országot, Ausztrália néhány területét és eltöltenek egy kis időt Fidzsi egyik luxus szállodájában. Az utazás élményei, a fényűzés nagyon kellemes, de nem szédítik meg a lányt. Ellenkezőleg, rádöbben, hogy az otthon hagyott barátjához fűződő érzelmei meghatározóak lehetnek számára.

Karácsonyra hazautazik, hogy az ünnepeket, és a szilvesztert együtt tölthesse családjával és barátjával. Január első napjaiban még három hónapra visszamegy Új-Zélandra, egy ösztöndíjas munka elvégzésére, de már biztosan tudja, hogy hol van az ő helye.

A könyv egy szubjektív útleírás sok érzelemmel és csipet erotikával fűszerezve, melyben megismerhetjük a főhősünk által felkeresett városokat, és üdülőhelyeket. Közben bepillantást nyerhetünk egy huszonhárom éves amerikai friss diplomás középosztálybeli lány érzelmi világába.

A könyv egy regényfolyam része. Minden könyv önálló történet, de a főhősöket egymáshoz való kapcsolatuk köti össze.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Thomas Ground: Esther szerelmei (ebook)” értékelése elsőként
X