Orosz Mihály: Sárkányföld-Szerepjáték (ebook)

500.00 Ft

A Sárkányföld szerepjáték egy egyszerű rendszert használ. Első sorban kezdő játékosoknak ajánlom ezt a játékot. Vagy azoknak, akik szeretik az egyszerű nem túlbonyolított kis szerepjátékokat. Ebben a világban a sárkányok emberi értelemmel bírnak. Tervet szőttek az emberek végső kipusztítására. A sárkányhegyről megindult a támadás az emberi világ ellen. Első csapásban megsemmisítették a három nagyvárost, Miront, Peroszt, Trákiszt. A túlélők az erdőségekbe és a közeli hegyekbe menekültek a sárkányok elől. Itt megkezdték szervezni a sereget, hogy képesek legyenek a fenevadaknak visszavágni. A legbátrabb harcosokból álló csapat indult el a sárkányhegyre, hogy véget vessenek a pusztításnak.(Ők a játékosok.) Játék weboldala: www.fermisjatek.gportal.hu

Cikkszám: 978-615-5550-68-3 Kategóriák: , , , Címkék: , , ,

Leírás

Előszó

A Sárkányföld egy egyszerű kis szerepjáték. Első sorban kezdő játékosoknak ajánlom. Akik most kezdtek érdeklődni a szerepjátékok iránt. A játék egy középkori fejlettségi szinten lévő világban zajlódik. A játékosok az emberekkel lehetnek. A mesélő irányítja a sárkányok cselekedeteit és létrehozza a játék helyszínét és menetét. Ebben a világban a sárkányok emberi értelemmel bírnak. Tervet szőttek az emberek végső kipusztítására. A sárkányhegyről megindult a támadás az emberi világ ellen. Első csapásban megsemmisítették a három nagyvárost, Miront, Peroszt, Trákiszt. A túlélők az erdőségekbe és a közeli hegyekbe menekültek a sárkányok elől. Itt megkezdték szervezni a seregét, hogy képesek legyenek a fenevadaknak visszavágni. A legbátrabb harcosokból álló csapat indult el a sárkányhegyre, hogy véget vessenek a pusztításnak.(Ők a játékosok.)

Ha valamelyik szabály nem tetszik, akkor változtass rajta nyugodtan. Hozzatok létre új szabályokat, ha szeretnétek vagy szükségét látjátok. A játékosok is találhatnak ki különböző dolgokat, fegyvereket, felszerelési tárgyakat stb. A mesélő jóváhagyásával! Bővítsétek a rendszert a saját elképzeléseitekkel.

Karakter

Minden karakter 5 tulajdonsággal rendelkezik. A játékosok választásuk szerint két darab tulajdonsághoz hozzárendelnek hatoldalú dobókockát, másik két tulajdonsághoz pedig tízoldalú dobókockát rendelnek. (d6 – d10)

Példa:

  • Életerő 18 (12+6)
  • Egészség d6
  • Intelligencia d10
  • Karizma d6
  • Alap tulajdonság d10

Tulajdonságok

Életerő: Minden karakter 12 + Egészség kocka értékkel megegyező élet ponttal rendelkezik. Példa: Ha valaki d6 kockát rendelt az egészség értékéhez, akkor az élet pontja 18 lesz.(12 + 6 = 18)

Ha a valakinek az élet pontja nullára esik, a karakter meghal.

Egészség: A fizikai erőnlétet és állóképességet mutatja.

Intelligencia: A karakter általános ismereteit és az új ismeretek megszerzésének képességét mutatja.

Karizma: A karakter fizikális megjelenését és személyiségét mutatja.

Alap tulajdonság: Ez az akaraterőt a harcban való jártasságot a lopakodást, érzékelést, csapda felfedezést mutatja.

Egyéb tulajdonság

Mozgás: Azt mutatja, hogy a karakter egy kör alatt hány métert tud megtenni. Az értékek 1 – 5 – ig. vannak rangsorolva. 1 érték 20 m jelent az 5 érték pedig 100 m jelent. Egy karakter minden körben egy cselekvést tud végrehajtani és mozogni egyszerre. Minden karakter alap mozgási értéke 3. Futva a távolság dupláját lehet megtenni, de utána a karakternek 1 körön keresztül pihenni kell.

Tanulás: Valamilyen új ismeret, tudás megszerzéséhez intelligencia próbát kell dobni. A célszámot a mesélő határozza meg.

  • Nagyon könnyű elsajátítani az új ismeretet. 1-2
  • Átlagos nehézségű elsajátítani az új ismeretet. 3-4
  • Nagyon nehéz elsajátítani az új ismeretet. 5-6

További információk

Ebook

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Orosz Mihály: Sárkányföld-Szerepjáték (ebook)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…

X