Orosz Mihály: Enderion- Szerepjáték (ebook)

300.00 Ft

Az Enderion egy egyszerű kis szerepjáték. Első sorban kezdő játékosoknak ajánlom. Akik most kezdtek érdeklődni a szerepjátékok iránt. A játék egy technikailag magasan fejlett világban zajlódik. A játékosok a lázadókat képviselik, a mesélő irányítja a kormányerők cselekedeteit, és létrehozza a játék helyszínét és menetét. Az Enderion bolygón polgárháború dúl már hosszú – hosszú ideje. Perion császár és a robotokból és emberekből álló serege tartja rettegésben a lakosságot. A diktatórikus kormány maximálisan kizsákmányolja a bolygó lakosságát, aki esetleg szembemer szállni a hatalommal az az életével, kell, hogy fizessen érte. A lázadók kicsiny csapata mégis harcba száll a szabadságért! (Ők a játékosok). Játék weboldala:

www.fermisjatek.gportal.hu

Leírás

Előszó

Az Enderion egy egyszerű kis szerepjáték. Első sorban kezdő játékosoknak ajánlom. Akik most kezdtek érdeklődni a szerepjátékok iránt. A játék egy technikailag magasan fejlet világban zajlódik. A játékosok a lázadókat képviselik, a mesélő irányítja a kormányerők cselekedeteit, és létrehozza a játék helyszínét és menetét. Az Enderion bolygón polgárháború dúl már hosszú – hosszú ideje. Perion császár és a robotokból és emberekből álló serege tartja rettegésben a lakosságot. A diktatórikus kormány maximálisan kizsákmányolja a bolygó lakosságát, aki esetleg szembemer szállni a hatalommal az az életével, kell, hogy fizessen érte. A lázadók kicsiny csapata mégis harcba száll a szabadságért! (Ők a játékosok)

Ha valamelyik szabály nem tetszik, akkor változtass rajta nyugodtan. Hozzatok létre új szabályokat, ha szeretnétek vagy szükségét látjátok. A játékosok is találhatnak ki különböző dolgokat, fegyvereket, felszerelési tárgyakat stb. A mesélő jóváhagyásával! Bővítsétek a rendszert a saját elképzeléseitekkel! A játékhoz idővel készül majd mesélői háttér, kalandmodul és más kiegészítő könyvek.

Karakter

Minden karakter 5 tulajdonsággal rendelkezik. A játékosok választásuk szerint két darab tulajdonsághoz hozzárendelnek hatoldalú dobókockát, másik két tulajdonsághoz pedig tízoldalú dobókockát rendelnek. (d6 – d10)

Példa:

  • Életerő 18 (12+6)
  • Egészség d6
  • Intelligencia d10
  • Karizma d6
  • Alap tulajdonság d10

Tulajdonságok

Életerő: Minden karakter 12 + Egészség kocka értékkel megegyező élet ponttal rendelkezik. Példa: Ha valaki d6 kockát rendelt az egészség értékéhez, akkor az élet pontja 18 lesz.(12 + 6 = 18)

Ha a valakinek az élet pontja nullára esik, a karakter meghal.

Egészség: A fizikai erőnlétet és állóképességet mutatja.

Intelligencia: A karakter általános ismereteit és az új ismeretek megszerzésének képességét mutatja.

Karizma: A karakter fizikális megjelenését és személyiségét mutatja.

Alap tulajdonság: Ez az akaraterőt a harcban való jártasságot a lopakodást, érzékelést, csapda felfedezést mutatja.

Egyéb tulajdonság

 Mozgás: Azt mutatja, hogy a karakter egy kör alatt hány métert tud megtenni. Az értékek 1 – 5 – ig. vannak rangsorolva. 1 érték 20 m jelent az 5 érték pedig 100 m jelent. Egy karakter minden körben egy cselekvést tud végrehajtani és mozogni egyszerre. Minden karakter alap mozgási értéke 3. Futva a távolság dupláját lehet megtenni, de utána a karakternek 1 körön keresztül pihenni kell.

 Tanulás: Valamilyen új ismeret, tudás megszerzéséhez intelligencia próbát kell dobni. A célszámot a mesélő határozza meg.

  • Nagyon könnyű elsajátítani az új ismeretet. 1-2
  • Átlagos nehézségű elsajátítani az új ismeretet. 3-4
  • Nagyon nehéz elsajátítani az új ismeretet. 5-6

További információk

Ebook

Műfaj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Orosz Mihály: Enderion- Szerepjáték (ebook)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…

X