Lucius Devereux: Beverly gyötrelmei (ebook)

500.00 Ft

Beverly teljesen összeomlik amikor megtudja, hogy kedvenc filmsztárja, a jóképű, szőke Daniel váratlanul eljegyzi a lófejű, lófogó, lapátfülű, csúnya Nagy-orrú Banyát. Megdöbbenése csak fokozódik, amikor megtudja, hogy e kétségbeesett, hirtelen és mindenki számára meglepő lépés mögött Daniel előző barátnője áll. De Beverlyn kívül erre senki sem jön rá, még a nagyokos és mindentudó újságírók sem… Beverly megjárja a poklok poklát és megpróbál mindent, hogy túlélje valahogy a teljes reményvesztettséget úgy, hogy közben ne veszítse el a tisztességét és becsületét. Egy csapásra megváltozik a véleménye életről-halálról, boldogságról, szerelemről, és lassan rájön, hogy a halál lehet, hogy a gyávák mentsvára, de nem a teljesen hülyéké.

Cikkszám: 978-963-12-0099-7 Kategóriák: , , , , Címkék: , , ,

Leírás

Részlet a könyvből

“Erről az új ringyóról senki nem tudott semmit – hogy honnan a fenéből került elő és hogyan érte el, hogy Daniel megkérje a kezét. Hirtelen bukkant fel a semmiből, és bár néhány héttel korábban, amikor a sajtó elkezdte megszellőztetni, hogy együtt járnak Daniel-el, akkor még országnak-világnak hangoztatta, hogy ő sosem fog férjhez menni, mert nem az a típus, neki van saját élete, karrierje. Beverlynek még zokogás közben is kristálytisztán működött a logikája: nem furcsa az, hogy valaki ilyen hirtelen meggondolja magát néhány hét leforgása alatt és azonnal, ész nélkül igent mondjon egy lánykérésre? Mintha ez egyáltalán nem lett volna véletlen. Ugyanis nem igazán szokták visszautasítani a multimilliomos világsztárokat, legyen az maga az ördög, vagy Quasimódó vagy a világ legnagyobb férfikurvája. Valahogy minden nő azonnal kapva kap ilyenkor az alkalmon, azonnal elfelejti, hogy ki is ő, mi is ő, mi is a célja, és rögtön igent mond miközben összehugyozza magát az örömtől. Persze, érthető. Amíg együtt vannak, addig minden létező luxusban részesül, amikor meg elválnak, akkor meg leakaszt a pasiról egy jó kis tartásdíjat, amiből élete végéig remekül megél. És persze még visz mellé egy-két ingatlant is, mondjuk egy nyaralót Hawaiin vagy valami hasonlót.

Beverly nem tudta abbahagyni a sírást. Nincs rosszabb, amikor valakitől még a reményt is elveszik. Akkor mi a fenének éljen? Ez volt az utolsó szalmaszál, ami életben tartotta még. Szar az élet, akárki akármit is mond és ha valakinek igazán szar volt az élete, akkor az Beverly volt. Lazán kenterbe vert volna bárkit egy „kinek szarabb az élete” versenyen, ha lett volna ilyen. Egy átlagos ország átlagos családjába született, becsületes, tisztességes, szerető, de átlagos anyagi helyzetben lévő szülőktől. Sokszor kerültek nehéz anyagi helyzetbe és betegség sem kerülte el őket. Anyukáját fiatalon százalékolták le, dolgozni nem tudott, csak az édesapa keresetéből tartották fenn magukat. És az ilyen szülők gyerekének semmi jót nem ígér a jövő. Esélye sem volt különórákra, tanfolyamokra járni, jó iskolába kerülni. Mindent csak „fáziskéséssel” kapott meg vagy teljesített, mert ahhoz, hogy az élvonalba tartozzon bármiben is, nem elég pusztán a szorgalom. Senki nem tudott ellene tenni, senki nem tudta, hogy mit is lehetne ellene tenni. Ha az ennyire köztudott lenne, akkor a világon nem lennének szegények és betegek…többségben.”

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lucius Devereux: Beverly gyötrelmei (ebook)” értékelése elsőként
X