Lia Pelars: Szerintetek ez normális? (ebook)

400.00 Ft

Tudományos horderejű művet tart a kezében az Olvasó. Szerzője Panga, a macska, aki elhatározza, hogy ha törik, ha szakad, ő addig neveli az embereket, míg őbelőle szobakandúr nem lesz. Így aztán egymást érik a tréningek, amiket célja érdekében az embereknek és macskatársainak szervez. A tudományos kíváncsisága nem kisebb dolgokig vezeti el, mint a szerelem, tesztoszteron, evolúció, Pavarotti és még néhány irodalmi klasszikus.

 Humoros napló

Egy leendő szobakandúr őszinte vallomása, bölcsességei és viszontagságai a tudomány rögös útján.

 

Cikkszám: 978-615-5437-68-7 Kategóriák: , , , Címkék: , , , , ,

Leírás

Részlet a könyvből

  1. február 7. csütörtök

Ma beültem a fürdőszobaablak párkányára elmélkedni. A Pocakos éppen zuhanyozott. Csak a vizet erőlteti, de én már feladtam, hogy megértetem vele a víz minimális szerepét a tisztálkodásban.

Már el is felejtettem, hogy milyen szőrös a Pocakos. Viszont láttam valamit, amitől majdnem leestem a párkányról. A Pocakos elkezdte leborotválni a mellkasáról a szőrt. Télen! Aztán persze majd megfagyott, és gyorsan felöltözött. Örülnie kellene, hogy egy kis satnya bundája nőtt, erre leszedi!

Fel se teszem a költői kérdést, mert ez biztos, hogy nem normális.

 

  1. február 8. péntek

Az emberek valami miatt szégyellik a szőrüket. A szégyen náluk egy fura dolog, de a pszichológus nevű drága intézmény tud rajta segíteni, ha akar.

A Pocakos nem aludt itthon. A Manci után ment volna a kosztért?

A Nünüke berezelt, hogy éhen fogunk pusztulni.

Azt mondja, én vagyok az ő hőse. Lehetnék akár asztronauta is. Érzem, hogy nincs türelmem a gyerekekhez. Különösen, mikor új szavakat találnak ki.

 

  1. február 9. szombat

Még mindig a szőrön gondolkodok.

Az emberek tehát a majmoktól származnak, ezt én is alátámaszthatom a Pocakost pucéran látva. Lenézik a majmokat, holott azoknak legalább van valamirevaló bundájuk.

Amikor pedig az emberek elkezdenek magyarázkodni erről a számukra nyilvánvalóan kínos rokonságról, azt evolúciónak nevezik.

A Pocakos ma sem aludt itthon.

 

  1. február 10. vasárnap

Megjelent a Pocakos. Ki van virulva. Manci jobban főzne, ha nincs itthon?

Ezen kívül egyfolytában borotválkozik, pacsmagolja magát nyakra-főre, mégis nőszaga van. Szerintetek ez normális?

 

2013. március 4. hétfő

Nagyon felhúztam magam.

A Pocakos adott ma enni, ami eleve nem túl jó előjel, mert gyakran összekeveri a macskakaját a kutyakajával. Önmagában is felháborító! Fél órát nyávogtunk a konyhaajtó előtt. A lelkünket kiüvöltöttük neki, mire hajlandó volt kijönni. Nagy keservesen még a macskakaját is megtalálta, de épp mire végre adott volna belőle, berobogott a szomszéd, piszok mérgesen. Azt mondta, hogy a Pocakos, mióta megcsinálta az új kerítést, szíveskedett egy méterrel odébb lerakni, így az ő területéből ellopott egy csomót. Ezen az aljas rágalmazáson a Pocakos teljesen kiakadt. Az ételosztás egészen kezdeti szakaszában kirobbant a területi vita. Az emberek agya nagyon le tud szűkülni, azt tudnotok kell. Ma is ez történt, ugyanis a Pocakos gondolatát úgy elterelte a szomszéd, hogy a veszekedésre fordította minden erejét. A macskakonzervvel hadonászott, ahelyett, hogy adott volna nekünk belőle. Borzasztóan önző dolog volt tőle! A tudata teljesen beszűkült egy dologra.

Mi viszont semmi másra nem tudtunk gondolni, csak a kajára! Mindhárman veszett nyávogásba kezdtünk, és az emberek lába körül sürögtünk-forogtunk, hogy visszatereljük a figyelmüket az igazán fontos dologra. Nem gondolta senki, hogy a szomszéd olyan ügyetlen, hogy ennyitől majd átesik a saját lábán. Rettenetesen káromkodott, leporolta a gatyáját, és azt mondta a Pocakosnak, hogy majd a bíróságon találkozni fognak. Megfigyeltem, hogy a gyerekek az anyjukhoz rohannak árulkodni, ha a másik gyerek elveszi tőlük a cumijukat, a felnőtt emberek meg a bíróságra. Megjegyzem ilyen ostoba szituáció is csak az emberekkel eshet meg. Mi kandúrok pontosan megjelöljük a területünket, így ilyesmi elő sem fordulhat. Ha a Pocakosban csak egyszer lenne annyi kurázsi, hogy letolja a gatyáját és tisztességgel odavizel, ez soha nem fordult volna elő! Most a szomszéd megy az ügyvédhez. Az ügyvéd az az ember, aki segít azoknak, akik nem mernek odahúgyozni. Ez van.

 

www.liapelars.com

Vélemény, hozzászólás?