Kovács Boglárka Fanni: Mennem kell tovább (Nyomtatott)

2,500.00 Ft

Kedves Barátaim!

Köszönöm mindazoknak, akik két könyvem után is az olvasóim maradtak, támogattak, és kitartottak mellettem!

Ezzel a harmadik verses könyvemmel önök elé tárom a legbelsőbb gondolataimat, vívódásaimat és vágyaimat. Kérem önöket, keressenek egy kényelmes ülőhelyet és lépjenek be az én verses világomba!

 

Jó olvasást kívánok!

 

Kovács Boglárka Fanni

Halásztelek, 2017. március 27.

 

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

AJÁNLÁS

Csodára vár az, aki Bogi verseit olvassa – és nem csalódik. Csodát kap. Nem azt a csodát, ami elámít és illúziókkal hitegeti az embert, hanem ami a reményvesztettségben is megtanít a valódi hitre. A valóság könyörtelenségét tudomásul vevő, az azzal számolni kénytelen, józanságra épülő hitre. A veszteségek fájdalmát elszenvedő hitre, amelyben a részvét  legemberibb és leghétköznapibb egyszerűsége köszön ránk:

„…

egy kócos hajú idegen
bezárta szívét
meghalt a családja
itt benn lakik az öreg úr

…”

(Itt benn lakik az öreg úr)

Évek óta részem lehet benne, hogy olvasom Bogi verseit. Ez már a harmadik kötet, amivel tükröt tart magának és nekünk, nekem. Az eddigiek a tavasz és a nyár örömét tükrözték, ez a mostani már olyan képet mutat, ahol a ráncok is felfedezhetők az arcon, és az ősz fénye keményebb tónusokkal rajzol keretet és árnyékokat a figurák köré. Mert ezek a mostaniak józan líraisággal figyelik szerzőjüket és a körülöttük zajló életet (Ég veled valóság, Peremén). Aztán a következő pillanatban ugyanezek a versek félrehajtják a valóság súlyos szövetfüggönyét, és benéznek mögé, ahol az áhított szép világ mindannyiunknak többet ígér – és többet is ad (Egy gyönyörű szép, indián kert; Még egy perc  kéne).

Nem azért értékes mindez, mert a szövegek őszinteségükkel fájnak annak, aki írja, és annak is, aki olvassa őket. Az őszinteségen túl ugyanis mindegyikben ott bujkál az a bizonyos kérdés, amit nem lehet megúszni:

„…

kinek lánya vagy te
kinek hordod haza az ebédet
és áruld el az összes titkodat”

(Ki vagy)

Nem kerülhetem ki, hogy ne válaszoljak rá. Nem pusztán a bizonytalanság felszámolásának okaként, hanem mert a jelenvalóság erejével a szövegek nem hagynak nyugtot. Olyannyira, hogy az utolsó négy vers, ugyanazzal a címmel zárja a kötet: „Mennem kell tovább”.

Ez a cím és ez a mondat az önsajnálat felszámolása; az úton lévők nyugtalansága és megnyugvása; a folyton változás ereje. Bogi ereje – és benne magunkra ismerve kicsit talán a mi erőnk is.

Szekeres Csaba

forgatókönyvíró, rendező

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kovács Boglárka Fanni: Mennem kell tovább (Nyomtatott)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Érdekelhetnek még…

X