Kajtár Sándor: A holdsarló meséi (ebook)

1,000.00 Ft

Leírás

Mindig szerettem a meséket. Fiatalkoromban engemet is megérintett az Ezeregy éjszaka varázslatos világa.

Egy évtizeddel ezelőtt feltűnt, hogy az általam ismert 1001 éjszaka meséi messze járnak az 1001- től.

Természetesen nem ringatom magamat abban a tévhitben, hogy minden mesét ismerek, mindről hallottam. De a mesék száma, mint minden, amit megszeretünk, kevésnek tűnt számomra.

Ez adta az ötletet, hogy írjak néhányat magam is.

Nem gyerekek számára készült a könyv. Hasonlóan, mint a mesék, mondák egykoron, a felnőtteknek íródott. Régen ez a fajta mesélés sokkal elterjedtebb volt. Utalok itt a Dekameronra, Heptameronra. Naszredin Hodzsára, Thyll Ulenspiegelre vagy CHAUCER CANTERBURY meséire.

A mesék, akár az Ezeregyéjszaka nem kötődnek egy adott nemzethez, tartalmuk, tanulságuk egyformán élvezhető bárki számára.

Mesék felnőtteknek. Ez a könyv ajánlható a teenager kortól kezdve bármely korosztálynak, mert kortalan történetei a mai ember számára is hordoznak mondanivalót. Pikáns tanítások, a nő és férfi örök küzdelméről, az emberi kapcsolatokról, szerelmekről, kalandokról.

Hangulatában a kelet misztikus világát idézi meg. A történetek helyszíne Perzsia, Kína, India és az arab területek, bár egy hajós történet elvisz bennünket a szigetvilágba is.

Remélem tetszeni fognak a mesék.

 

Szerző

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kajtár Sándor: A holdsarló meséi (ebook)” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X