Fitó Ica: Ilonca

800.00 Ft

ISBN:978-615-5238-73-4
Mérete: 1,63 MB
Oldalszám: 61 oldal
Könyv mérete: A5
Kiadó: E-book Könyvház és Kiadó
Terjesztő: E-book Könyvház és Kiadó
Formátum: pdf
Elektronikus megjelenés éve: 2012
Ár: 800 Ft

Compare

Leírás

A 20-as évek közepén kezdődik el ez az igaz történet, mely egy fiatal lány gyermekkorát, felnőtté válását mutatja be.

Az akkori korban még híven megmaradt hagyományokat, a szigorral való neveltetést tárja elénk.

Ilonca története, mely az Ő életét eleveníti fel, a lányának elmesélve, aki a kívánságára papírra vetette, melyet olvashat a kedves olvasó.

Közben egy-egy fényképpel kiegészítve a történet.

Nem mindennapi események sorozata található meg benne, mely sokszor csodálatosan boldog gyermekkort idéz fel, de mindvégig fájdalmas emlékek kísérik végig életét…

Az anyai szeretet hiánya nagyon megviseli a gyermeklányt, hiába a nagymama szeretete, az anyai szeretetet nem tudja pótolni. Mindent megkap a nagyszüleitől, akik jó módban élnek, semmiben sem szenved hiányt, vagy mégis?

Az apja, aki ott van, de még sincs, a mostohaanyja, aki érezteti vele, hogy nem a saját gyereke. Mindezeket leszámítva boldog gyerekként cseperedik fel.

Fiatal korára szerelmes lesz, ami abban a korban természetes volt. Sajnos az ő boldogságát, a nagyszülők nem veszik jó néven, mégis idővel elfogadják ezt.

Az alig 16 éves Ilonca férjhez megy, elköltözik Zomborba, a férjéhez. Hiába óvták őt, hogy Anti részeges, nem érdekelte, hajthatatlan maradt, szerette őt.

Feleségként rá kellett jönnie, milyen egyszerű volt otthon az élete, de asszonyként merőben más. Nem készítették fel a házaséletre, az életre.

Vajon fel tudja-e dolgozni első gyermeke elvesztését? Mennyire változtatja meg ez ő és Anti életét, közbeszól a háború is, és hamarosan két gyermekkel bővül a család…

Fiatalon elhatározott fogadalma, hogy gyermekei családban nevelkedjenek fel, ne csonka családban, ahogyan ő élt… Sikerül ezt megvalósítania?

Minden felmerülő kérdésre megkapjuk a választ.

 

Rövid, mégis annyira csodás írás, még, ha olykor nagyon fájdalmas élményekkel is párosul.

 Fodor Brigitta

olvasószerkesztő

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fitó Ica: Ilonca” értékelése elsőként