Csáji Lajos: Hóvirág – Antológia (ebook)

500.00 Ft

Cikkszám: 978-963-89489-2-2 Kategóriák: , , , Címkék: , , , ,

Leírás

A történetek mindegyike a kapcsolatokról, a családról, az egymáshoz való tartozásról szól. Ahogy olvassuk, a sorokat visszarepítenek a régmúltba, bepillanthatunk a régi idők világába.

Rövid jellemzések a történetekről.

EMLÉKEK

Egy kisfiúról és Pesta bácsi különleges kötődése kettejük között, hisz minden nap együtt legeltetik a teheneket. Felelevenítődnek a háborúban átélt borzalmak, s a hősiesen megmentett bajtárs, aki sok-sok évvel később meghálálja, hogy megmentette az életét.
A csodás bicska, amit szeretne, ha Pesta bácsi neki adna, s erre ő azt feleli, hogy két eset van, amikor megválna a bicskájától. Ha újat venne, vagy, ha nincs már rá szüksége, s ez utóbbi történik, amikor a beteg Pesta bácsitól megkapja a hőn áhított bicskát. Haza érve jön rá, hogy valójában miért is kapta, vissza akarja adni, de már nem teheti. Ekkor döbben rá milyen sokat is jelentett a kettejük barátsága.

APÁM

Apa-fiú kapcsolatot ír le az író. Megdöbbentő mennyire meg tudja változtatni egy ember gondolkodását a politikai nézet.
Egy felindulásból elkövetett tett miatt az apa börtönbe kerül, ahol az a hat hónap mély nyomot hagy az életében. Megalázott, önérzetében megbántott ember lett. Végül sikerül a fiával kibékülnie, de Ő akkor sem lesz már a régi…

BERCI KUTYA

Az ember és az állat megmagyarázhatatlan ragaszkodásáról szól, annak ellenére, hogy Berci egy kutya, mégis méltó társa Pista bácsinak. Ragaszkodásával meglepi a saját környezetét is, mert meghal Pista bácsi, Berci kutya pedig követi oda is…

HÓVIRÁG

A kötet legnagyobb terjedelmű írása. Közel harminc évet mesél el. Egy csodálatos szerető családról, akik a harmadik gyermekük megérkezését várják, amit csodaként élnek meg. Olyan, mint a mesében, a legkisebb gyerek más, mint a másik két testvére.
Virág felcseperedését, iskolás éveit, az első diákszerelemről, amit a szomszéd fiú Levente iránt kezd érezni, s ez csak erősödik, ahogy telnek az évek. Mély, tiszta érzelmek, felnőtté válása, boldog házassága Leventével s két gyönyörű kisgyermekkel.

Egyszerűen fogalmaz az író, mégis van benne valami megfogó, ami arra ösztönöz, hogy tovább olvasson az olvasó. Kíváncsivá tesz, vajon mit tartogat, hogyan fejeződik be. Mindegyik történet végén könnyeket csal a szembe. Bármikor újra olvasható, s mindannyiszor valami csodás érzés lebegi át a sorokat.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csáji Lajos: Hóvirág – Antológia (ebook)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X